Lista produse in functie de brand GLENGLASSAUGH

Distileria Glenglassaugh este o distilerie de whisky scoțian cu un singur malt, situată într-un sit pitoresc chiar în afara regiunii Speyside din nord-estul Scoției , aproape de micul oraș Portsoy , Banffshire , la aproximativ 54 de mile nord-vest de Aberdeen.

Distileria a fost înființată în 1875 de către un antreprenor local James Moir și cei doi nepoți ai săi, Alexander și William Morrison. James Moir avea o afacere comercială în expansiune în orașul Portsoy și dorea să înființeze o distilerie care să producă un whisky de cea mai înaltă calitate pentru a satisface cererea tot mai mare din partea clienților săi. Situl a fost ales inițial datorită apropierii sale de o sursă de apă curată și pură (Glassaugh Springs), acces facil la câmpurile de orz din apropiere și pentru că se știa la nivel local că a fost locul uneia dintre numeroasele distilerii ilicite care au funcționat în zona și care produsese whisky excelent.

După moartea lui James Moir și a lui William Morrison, Alexander Morrison a fost nevoit să vândă distileria, iar în 1892 compania a fost vândută Highland Distillers și până în 2008 a fost deținută de ei. Highland Distillers este o filială a grupului Edrington Distileria Glenglassaugh.

S-au gasit 3 produse.

Arata de la 1 la 3 din 3 produs(e)